pondělí 27. ledna 2014

NÁVOD: Jak se "odmilovat"?

Je čas na trochu nadsázky ;-). Jako stálý odběratel časopisu Bravo a dychtivý čtenář portálu Zpovědnice narážím dnes a denně na desítky dotazů na rady, jak se vypořádat se zlomeným srdcem - jak se "odmilovat". Tyto prosby většinou pochází od náctiletých dívek a chlapců, kteří právě přišli o svou životní lásku a hledají cestu, jak se s tím vyrovnat. Rozhodl jsem se, že s využitím mých mnohaletých životních zkušeností napíšu všeobecný návod jak na to. Tak tedy:

První krok: Okamžité přerušení jakéhokoliv kontaktu s bývalým/bývalou. Přeci nechcete, aby si ten druhý myslel, že to ještě řešíte, nebo že o něj/ji nedejbože stále máte zájem!

Druhý krok: Pamatujte, že "do stejné řeky dvakrát nevkročíš" a okamžitě pusťte z hlavy jakékoliv myšlenky a naděje, že byste byli někdy v budoucnu opět spolu. Nevyšlo to jednou, nevyjde to zas.

Třetí krok: Nesnažte se nemyslet na svou bývalou/svého bývalého - nemá to cenu. Mnohem účinnější je místo toho začít myslet na něco jiného - ideálně na úplně nové věci, či úkoly, nové lidi. Najděte si nové koníčky, choďte víc na párty... Základním pravidlem k tomu, jak někoho dostat z hlavy, je nahradit ho někým/něčím jiným. A tím se dostáváme k závěru.

Čtvrtý krok: Ideální zakončení je takové, že si co nejdříve najdete někoho jiného. A vůbec neřešte, jestli svou novou drahou polovičku milujete nebo ne. Tak jako tak přijdete na jiné myšlenky. No, a pokud se časem objeví i ta láska, tak to bude jedině bonus. Stejně to není nic víc, než jen prostá chemie v mozku, která se vám snaží namluvit, že někdo je zrovna tím ideálním partnerem pro vás.

Takže přeji hodně štěstí v odmilovávání a pamatujte - myslete jen na sebe a neberte ohledy na nikoho! ;-).

[UPOZORNĚNÍ] Provádějte výlučně na vlastní nebezpečí! Autor článku nenese žádnou zodpovědnost za další zlomená srdce, pěstmi rozmlácené obličeje a sebevraždy.

2 komentáře:

  1. Thanks lol :D. And congrats, your comment is officialy the first ever on this website.

    OdpovědětVymazat